[Nagiosplug-help] help - pluging install

Herinirina RAZAKARIMANANA hrazaka at hotmail.com
Wed Dec 5 10:11:29 CET 2007

i try to install plugin and I met during make install step :

[nagios at profiling nagios-plugins-1.4.10]$ make
make  all-recursive
make[1]: Entering directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10'
Making all in gl
make[2]: Entering directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/gl'
make  all-am
make[3]: Entering directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/gl'
make[3]: Rien à faire pour « all-am ».
make[3]: Leaving directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/gl'
make[2]: Leaving directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/gl'
Making all in lib
make[2]: Entering directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/lib'
Making all in tests
make[3]: Entering directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/lib/tests'
make[3]: Rien à faire pour « all ».
make[3]: Leaving directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/lib/tests'
make[3]: Entering directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/lib'
make[3]: Rien à faire pour « all-am ».
make[3]: Leaving directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/lib'
make[2]: Leaving directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/lib'
Making all in plugins
make[2]: Entering directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/plugins'
/bin/sh ../libtool --mode=link --tag=CC gcc  -g -O2  -L. -o check_apt
check_apt.o utils.o ../lib/libnagio
libgnu.a runcmd.o
: command not found9:
: command not found1:
: command not found8:
/bin/sed: -e expression n°1, caractère 10: option
inconnue pour `s'
: command not found2:
: command not found6:
: command not found1:
../libtool: line 402: syntax error near unexpected token `elif'
'./libtool: line 402: `elif test "X$1" = X--fallback-echo; then
make[2]: *** [check_apt] Erreur 2
make[2]: Leaving directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/plugins'
make[1]: *** [all-recursive] Erreur 1
make[1]: Leaving directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10'
make: *** [all] Erreur 2
make[2]: Leaving directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/plugins'
make[1]: *** [all-recursive] Erreur 1
make[1]: Leaving directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10'
make: *** [all] Erreur 2

AND WHEN I RUN make install

[nagios at profiling nagios-plugins-1.4.10]$ make install
Making install in gl
make[1]: Entering directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/gl'
make  install-am
make[2]: Entering directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/gl'
make[3]: Entering directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/gl'
make[3]: Rien à faire pour « install-exec-am ».
make[3]: Rien à faire pour « install-data-am ».
make[3]: Leaving directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/gl'
make[2]: Leaving directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/gl'
make[1]: Leaving directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/gl'
Making install in lib
make[1]: Entering directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/lib'
Making install in tests
make[2]: Entering directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/lib/tests'
make[3]: Entering directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/lib/tests'
make[3]: Rien à faire pour « install-exec-am ».
make[3]: Rien à faire pour « install-data-am ».
make[3]: Leaving directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/lib/tests'
make[2]: Leaving directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/lib/tests'
make[2]: Entering directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/lib'
make[3]: Entering directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/lib'
make[3]: Rien à faire pour « install-exec-am ».
make[3]: Rien à faire pour « install-data-am ».
make[3]: Leaving directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/lib'
make[2]: Leaving directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/lib'
make[1]: Leaving directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/lib'
Making install in plugins
make[1]: Entering directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/plugins'
/bin/sh ../libtool --mode=link --tag=CC gcc  -g -O2  -L. -o check_apt
check_apt.o utils.o ../lib/libnagiosplug.a ../gl
libgnu.a runcmd.o
: command not found9:
: command not found1:
: command not found8:
/bin/sed: -e expression n°1, caractère 10: option
inconnue pour `s'
: command not found2:
: command not found6:
: command not found1:
../libtool: line 402: syntax error near unexpected token `elif'
'./libtool: line 402: `elif test "X$1" = X--fallback-echo; then
make[1]: *** [check_apt] Erreur 2
make[1]: Leaving directory `/home/nagios/nagios-plugins-1.4.10/plugins'
make: *** [install-recursive] Erreur 1

Can you help me please?

_________________________________________________________________
MSN Messenger: appels gratuits de PC à PC !
http://www.msn.fr/newhotmail/Default.asp?Ath=f